Join today and be a part of the fastest growing B2B Network
Join Now
Search

Top 10 internationale B2B-websites

Een van de grote onderwerpen in onze digitale economie is internationalisering. Vandaag de dag is het gemakkelijker dan ooit dankzij marktplaatsen, vooral die gericht op de B2B-wereld voor internationalisering.

De verlamming van de wereldhandel – zoals er geen precedent was – gemotiveerd door de wereldwijde pandemie van COVID-19, heeft de prevalentie van communicatie, platforms en digitale bedrijven over de hele wereld in de schijnwerpers gezet.

Natuurlijk is al lang bewezen dat een bedrijf – niet alleen dat vandaag een relevante rol wil spelen, maar soms gewoon wil overleven – de online wereld in al zijn aspecten niet opzij kan zetten, maar voor meer terughoudendheid om erop in te gaan, zal de pandemie zeker de ultieme lakmoesproef zijn geweest.

Ongeacht dat, zoals te verwachten is, de situatie convergeert naar normale parameters, zullen de bedrijfsbeurzen en het toerisme van het bedrijfsleven worden beïnvloed (op zijn minst op korte termijn), met vermoedelijk enige achterdocht in landen om deze grote bijeenkomsten te bevorderen.

Tegenwoordig voert 74% van de B2B-consumenten online onderzoek uit voordat ze een aankoopbeslissing nemen, en meer dan 91% van de gebruikers gebruikt mobiele apparaten om online productzoekopdrachten uit te voeren.

We kunnen zeggen dat de B2B, waarvan de maximale exponent Alibaba.com is, dus de perfecte storm heeft gevonden om zijn behoefte te rechtvaardigen in het licht van nieuwe onverwachte gebeurtenissen die contacten beperken; maar niet alleen om die reden, maar ook voor de voordelen en kostenbesparingen van het in contact zijn met een potentiële koper, overal en op elk moment.

De B2B-marktplaatsen maken het mogelijk om te communiceren met (zakelijke) klanten en leveranciers zonder verplaatsing, of het nu gaat om een transactionele marktplaats (Amazon Business, bijvoorbeeld) of niet (zoals in het geval van Alibaba.com, die hen slechts “in contact brengt, om overeenstemming te bereiken over de transactie buiten de markt).

In ieder geval bieden de meest geavanceerde B2B-marktplaatsen een reeks toegevoegde diensten gecentraliseerd in het platform, zoals logistiek, betalingsdiensten, digitale marketing of financiële diensten, risicodekking, onder andere, die de commercialisering, het vastleggen van leads vergemakkelijken en de internationale blootstelling van de producten helpen.

We weten hoe belangrijk het is om een B2B digitale strategie voor uw bedrijf te volgen, hetzij omdat uw product niet bedoeld is voor de eindconsument, hetzij omdat de B2C-strategie niet interessant of simpelweg financieel niet haalbaar is.

Om deze reden hebben we de 10 B2B internationale B2B-websites geselecteerd, die we als de belangrijkste beschouwen, zowel voor het maandelijkse verkeer dat ze ontvangen als voor de diensten met toegevoegde waarde die ze aanbieden, hoewel de selectie van Marktplaatsen altijd afhankelijk zal zijn van de sector van uw bedrijf en het land waarin u uw strategie wilt richten.

Top 10 internationale B2B-websites

1. eWorldTrade

Ondanks zijn relatieve jeugd in de B2B-business heeft eWorldTrade snel een respectabele reputatie opgebouwd. eWorldTrade opereert vanuit kantoren over de hele wereld. Het is nu de enige B2B-marktplaats die tot tien leads gratis aanbiedt bij registratie. Dit is een belangrijke verkoopfactor geweest voor bedrijven, zoals blijkt uit de snelle expansie in de afgelopen jaren. Hoewel de meerderheid van de fabrikanten uit China komt, werkt het ook samen met bedrijven uit de Verenigde Staten van Amerika, India, Maleisië en Pakistan.

Omdat de primaire operationele eenheid van het platform zich in Pakistan bevindt, is het een onderdeel van CPEC geworden en zal het in de toekomst aanzienlijk profiteren. eWorldTrade kan gemakkelijk worden vertrouwd om de laagste groothandelsprijzen en de snelste levering te bieden.

De website is met name schadelijk geweest voor kleine en middelgrote bedrijven die niet in staat zijn geweest om een aanwezigheid te vestigen op eerder erkende toonaangevende business-to-business websites die in Pakistan bestaan.

2. Alibaba.com

Het is het belangrijkste internationale platform, Alibaba.com een e-commerce platform is dat exporterende bedrijven verbindt met importerende bedrijven (B2B). Momenteel is Alibaba het grootste B2B-platform ter wereld met meer dan 160 miljoen importerende bedrijven (kopers) geregistreerd en meer dan 6 miljoen exporterende bedrijven (verkopers) geregistreerd om hun producten aan te bieden.

Onder de potentiële kopers / distributeurs benadrukken we China, de VS, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, hoewel Alibaba in elk land aanwezig is, omdat het een wereldwijd portaal is.

We kunnen spreken van Alibaba.com als een geweldige digitale beurs, waarin u uw producten 365 dagen per jaar, 24 uur per dag kunt blootstellen aan uw potentiële kopers internationaal. Het heeft 40 hoofdcategorieën, die op hun beurt zijn onderverdeeld in 695 subcategorieën waar verkopers hun producten kunnen vermelden en kopers in staat stellen ze gemakkelijker te vinden.

Kopers op Alibaba.com zijn meestal handelsagenten, groothandelaren, detailhandelaren, fabrikanten en kmo’s die zich bezighouden met de import- en exportactiviteiten.

Op het moment dat een potentiële koper contact opneemt met de distributeur, laten ze hun contactgegevens achter en starten zo een offline exportonderhandeling (via berichten binnen de portal, Skype, telefoon, enz.). Dit type contact kan via twee kanalen worden bemiddeld:

  • RFQ: De koper doet publiekelijk een offerteaanvraag voor die goudleveranciers die reageren met een voorstel.
  • Onderzoek: De koper zoekt individueel naar leveranciers en stelt een vraag (Vragen). De leverancier moet een Gold Supplier-lidmaatschap hebben om te kunnen reageren op een groter aantal budgetaanvragen.

3. Amazon-bedrijf

Amazon Business is een extra service voor Amazon-verkopers, die voldoet aan de aankoopbehoeften van elk type bedrijf. Het is de Amazon die we al kennen, maar beschikbaar voor B2B-verkoop.

Het heeft momenteel meer dan 1 miljoen zakelijke gebruikers, met Amazon Business Seller hebt u toegang tot alle bestaande Amazon-klanten en de extra mogelijkheid om uw verkoop te verhogen, door nieuwe commerciële klanten van alle soorten en maten te bereiken, van freelancers en kmo’s tot grote wereldwijde bedrijven.

Om toegang te hebben tot Amazon Business is het noodzakelijk om een verkopersaccount te hebben, het is niet nodig om uw B2C-producten aan te bieden, maar u moet een account hebben geregistreerd op het platform. Je kunt je gratis aanmelden voor Amazon Business, vanuit je centrale verkopersaccount met één klik.

Uw voorraad op Amazon en Amazon Business is precies hetzelfde, maar de prijzen hoeven dat niet te zijn. Als Amazon Business-verkoper kunt u verschillende zakelijke prijzen of kwantumkortingen instellen voor uw zakelijke klanten en profiteren van Amazon-logistiek en de automatische mogelijkheid om in de hele EU te verkopen, evenals in andere continenten waar de service actief is.

Reageer op een offerteaanvraag: net als in Alibaba.com, wanneer een koper geïnteresseerd is in uw product, zullen zij contact met u opnemen en zal de onderhandeling worden geopend, waar goede afspraken kunnen worden gemaakt en een duurzame zakelijke relatie kan worden gecreëerd.

4. 1688.com

Als uw strategie is om op de Chinese markt te verkopen, raden we u aan 1688.com. Behorend tot Alibaba Group en met meer dan 120 miljoen gebruikers en meer dan 10 miljoen winkels in 49 industrieën, verbindt 1688.com buitenlandse exporteurs met Chinese retailers.

Tot nu toe hadden buitenlandse producten die China binnenkwamen te maken met een complex voorbereidingsproces als gevolg van tal van administratieve procedures, zoals vergunningen en douane, evenals risico’s die hun prijs verhoogden, zodat kmo’s het zich over het algemeen niet konden veroorloven om ze te kopen. exporteren naar dit land. Maar 1688.com is een middel om de exportkosten naar het Japanse land te verlagen, vergunningen, belastingen, gezamenlijk te verwerken.

Aan de andere kant biedt het een uitgebreide service die tussenpersonen vermindert. En Chinese klanten krijgen ook voordelen bij het kopen op deze markt, zoals lagere prijzen (tussen 20% en 40% lager dan op andere websites) en kortere levertijd (tussen 15 en 60 dagen minder).

5. Solostocks

Solostocks.com is het toonaangevende online verkoopportaal voor bedrijven en professionals in Spanje en met een sterke internationale aanwezigheid, voornamelijk in Europa en Latijns-Amerika.

De portal biedt meer dan 2,5 miljoen producten van vertrouwde en geverifieerde verkopersbedrijven. Dankzij een lijst van meer dan 50.000 leveranciers en de 6.000 beschikbare productcategorieën kan de koper de beste aankoopoptie identificeren door producten en prijzen, informatie over leveranciers, fabrikanten, distributeurs en interessante bedrijven te vergelijken. In die zin is het eenvoudig om contact op te nemen met een verkoper en een product te vinden en kunnen veel van de producten veilig worden gekocht op het platform zelf.

SoloStocks.com is het enige Spaanse portaal in de handelssector tussen bedrijven en professionals met een internationaal aanbod in 12 landen.

De kracht van SoloStocks.com wordt ondersteund door de meer dan 5.000 transacties die dagelijks vanuit SoloStocks.com wereldwijd worden beheerd.

6. Virtuele Expo

De volgende selectie van Marketplaces behoort tot de Virtual Expo groep, een wereldleider in de online B2B leadgeneratie markt. Het heeft zes B2B-marktplaatsen, elk gespecialiseerd in een sector, luchtvaart, landbouw, architectuur en ontwerp, industrieel, geneeskunde en technologie, navigatie en maritiem. In totaal tellen ze op tot meer dan 39,5K exposanten, 1,6 miljoen distributeurs, 1,2 miljoen producten en 451K catalogi.

Via zijn Marktplaatsen geeft het bedrijven en kopers van elke omvang toegang tot een miljoen specifieke producten op één plek. Dankzij SEO-tools en gespecialiseerde sites in 9 talen trekt het miljoenen kopers, fabrikanten en distributeurs online aan en maakt het het mogelijk om verkeer naar de website van de verkoper te trekken.

Fabrikanten kunnen hun bedrijfsdoelstellingen bereiken door hun productcatalogus weer te geven, verkoopkansen, internationale zichtbaarheid, branding, verkoopnetwerken te bereiken, evenals de mogelijkheid om een VirtualStore, een websitehostingservice en een netwerk van wederverkopers te creëren. om meer online zichtbaarheid te bereiken en leads te genereren.

De werking is hetzelfde voor elk van de Marktplaatsen, wanneer een koper een catalogus raadpleegt, kunnen ze een offerteaanvraag sturen, vragen naar de verkoper sturen, telefonisch contact opnemen en de verkooppunten raadplegen.

7. Wereldwijde bronnen

Het is een marktplaats die dient als een ontmoetingsplaats voor exporteurs, voornamelijk Chinezen en importeurs van overal ter wereld. Een toegevoegde waarde die deze Global Sources biedt is het houden van fysieke beurzen in Hong Kong, vandaar dat ze hun strategie O2O noemen (online naar offline).

Omvat de categorieën auto-onderdelen en accessoires, consumentenelektronica, drones en robotica, elektronische componenten, mode en accessoires, textiel, geschenken, hardware, huishoudelijke producten, LED’s, zonne-energieproducten en opto-elektronica, machines, beveiligingsproducten, domotica en ondergoed en badpakken.

8. Graanmachine

Grainger was een van de eerste grote B2B e-commerce sites in de Verenigde Staten. Als dit niet het eerste artikel is dat u leest met betrekking tot de beste B2B-commercewebsites, hebt u waarschijnlijk al gelezen over hun goede werk. In veel media wordt de site geprezen als een van de beste (zo niet de beste) B2B e-commerce site. Waarom? Omdat ze zorgvuldig hebben gewerkt aan elk detail met betrekking tot de winkelervaring van hun klanten, van SEO-relevantie tot kopen op krediet.

Grainger scoort hoog op Google voor long tail-termen. We raden u aan een van de zoeksuggesties te proberen die uw zoekmachine aanbeveelt en vervolgens dezelfde test rechtstreeks op Google uit te voeren. We hebben het geprobeerd met “abrasive cut-off and chop wheel” en de eerste verschijnt; we raden u echter aan om de test te doen.

Eenmaal op uw website missen degenen onder ons die al lang in deze sector zitten geen details zoals de Snelle bestelling/bulkbestelling sectie, de elegantie waarmee de productvarianten of configureerbare producten worden weergegeven en hoe zorgvuldig de filters goed zijn gepositioneerd, zowel in de zoekmachine als in de zijbalk om snel de juiste tool te vinden.

De snelheid waarmee u alle details van het product kunt bekijken, betekent dat kopers nauwelijks scheuren vinden als het gaat om het lokaliseren van wat ze zoeken en het uploaden naar het winkelwagentje.

9. Snelle import

Import Express is een van de meest gevestigde online B2B-websites die snel is gegroeid en nieuwe en verbeterde manieren genereert voor importeurs en exporteurs om met elkaar te communiceren. Het bedrijf helpt wereldwijde handelaren tijd en kosten te besparen en de risico’s van import te verminderen. Het is de beste online B2B-website om kwaliteitsproducten te kopen, nieuwe zakenpartners te ontmoeten, de nieuwste branche-informatie te krijgen en meer zakelijke kansen te benutten.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Shanghai en Yiwu, maar biedt sinds de oprichting in 2005 wereldwijd producten van uitstekende kwaliteit. Deze B2B-website staat bekend om het verbinden van ’s werelds Chinese groothandelsleveranciers en -kopers, samen met zijn gebruiksvriendelijke platform.

Het is een winkelbestemming met alle benodigde producten, van mobiele telefoons en meubels tot medische apparatuur. Met Import Express kunt u ook een snelle levering krijgen, van gegarandeerde expreslevering de volgende dag tot veilige levering op een minder dringende dag. Het doel van het bedrijf is om te helpen bij het opbouwen van een stabiele toeleveringsketen voor zijn producten.

10. Partstown

Partstown is een bedrijf dat zich toelegt op de OEM van keuken- en cateringapparatuur. Hun zaak lijkt erg op Grainger, omdat ze al vele jaren investeren in hun e-commerceportaal en het is meer dan duidelijk wanneer u er doorheen navigeert.

Als u de sectie bekijkt over wie we zijn, zult u zien dat het een bedrijf is dat veel nadruk legt op de basispijlers van een bedrijf dat via e-commerce verkoopt: klantenservice, levering op dezelfde dag, uitgebreide catalogus met originele materialen en constante innovatie.

Het doel dat ze op tafel legden bij het bouwen van hun B2B e-commerce portal was om de meest geavanceerde “full-service” e-commerce ervaring op de markt te ontwerpen, die klanten helpt producten snel en gemakkelijk te vinden en hun authenticiteit garandeert. Je kunt hierover lezen in hun succesverhaal en hoe ze
bereikten een 10x toename van hun inkomen
.

Tell Us What You NEED

    * To achieve our mission we provide all the necessary functionalities to buyers and sellers that help them in developing the voice of their business and to expand worldwide.