Join today and be a part of the fastest growing B2B Network
Join Now
Search

Top 10 textielproductiebedrijven in Nigeria

De Nigeriaanse textielindustrie is een van de meest ontwikkelde in Afrika. Het werd gekenmerkt door een sterke exportgroei, ondersteund door een grote binnenlandse markt en ondersteund door goede arbeidsverhoudingen. Decennialang heeft het grote hoeveelheden investeringskapitaal en geschoolde arbeidskrachten uit West-Afrika en daarbuiten aangetrokken (Nigeria is nu de locatie voor verschillende pan-Afrikaanse kledinglabels).

De industrie wordt ook erkend als zeer concurrerend – wereldwijd – en vertegenwoordigt momenteel ongeveer 40 procent van de nigeriaanse productie-export. Textiel is de grootste industriële werkgever in Nigeria, goed voor 25 procent van de industriële werkgelegenheid (de meesten van hen vrouwen), of ongeveer 1,5 miljoen banen. Dit maakt het veel belangrijker dan zelfs de productie van ruwe olie, die slechts 5 procent van de Nigerianen in de industrie in dienst heeft.

Het succes van de industrie is gebouwd op effectieve arbeidsverhoudingen, door middel van formele overeenkomsten tussen vakbonden en werkgeversorganisaties. Daarom is het ook zo aantrekkelijk geweest voor investeerders in Nigeria, die meestal niet bekend staan om hun gecharmeerdheid van vakbonden.

Hier is de lijst van Top 10 textiel productiebedrijven in Nigeria:

1. eWorldTrade

eWorldTrade is een online handelsplatform dat is afgestemd op Afrikaanse handelaren en importeurs om te kopen en verkopen. Het bedrijf is al meer dan twee decennia actief en heeft sinds de oprichting in 2016 meer dan 200 miljoen dollar aan kapitaalinvesteringen verwerkt. Het heeft kantoren in Europa, Amerika en Azië met het hoofdkantoor.

Het heeft een breed netwerk van internationale agenten die bijna alle landen van de wereld bestrijken en ervoor zorgen dat kopers en verkopers kunnen gemakkelijk handelen via het platform. eWorldTrade is opgericht om enkele van de uitdagingen aan te pakken die Nigeriaanse handelaren worden geconfronteerd bij het wereldwijd handelen, zoals wereldwijde economische gebeurtenissen die van invloed zijn op de prijzen van goederen op internationale markten.

2. Oando Nv

Oando Plc, het vlaggenschipbedrijf van de Groep, is een geïntegreerd olie- en gasbedrijf dat internationaal handelt. Het heeft belangen in alles, van exploratie en productie tot detailhandel (met 733 tankstations in nigeria). De energiedivisie omvat ook een netwerk van energiecentrales – een bedrijf dat het onlangs heeft verkocht aan AES Nig Ltd voor US $ 300 miljoen. In juni 2012 onthulde Oando Energy Resources zijn nieuwe naam – Oando Energy Services – evenals een nieuw merkimago en managementstructuur. De groep exploiteert zowel upstream- als downstream-divisies, waaronder chemicaliën / specialiteiten, exploratie en productie en oliegastransportactiviteiten.

3. Transcorp Hotels Limited

De grootste hoteleigenaar in Nigeria met zeven driesterrenhotels in het hele land. Transcorp Hotels Limited is de afgelopen jaren snel gegroeid, opende zijn vlaggenschip vijfsterrenhotel – Transcorp Hilton Abuja – in 2007 en won onlangs het contract voor het beheer van Intercontinental Hotel Oniru, Lagos.

4. Celestial Reinsurance Company Plc

Een van Nigeria’s toonaangevende aanbieders van maritieme verzekeringen blijft sterk ondanks de wereldwijde economische neergang (Celestial werd verkozen tot “Best Marine Insurance Provider” op zowel de African Insurance Awards 2008 als 2009). Het grootste probleem van het bedrijf is de cashflow; het verscheepte vorig jaar slechts US $ 1 miljoen aan polissen, vergeleken met meer dan US $ 50 miljoen ontvangen als premies.

5. De Nigerian American Oil Company (NAOC)

Met een gemiddelde van 200.000 vaten per dag is NAOC nigeria’s grootste petroleumproducten marketeer / handelaar. Het bedrijf brengt zijn eigen merken smeermiddelen op de markt onder de merknaam ALUMINAID en benzine onder het label AMONIL. Met een uitgebreid landelijk dekkend netwerk van terminals, depots en tankstations in heel Nigeria.

6. Nigeriaanse bottelarij Plc

Het bedrijf is actief op drie gebieden: productie, distributie en marketing. Ondanks de relatief kleine productie (minder dan 1% van het Bbp van Nigeria), heeft NAFDAC frisdranken geïdentificeerd als een van de 10 prioritaire sectoren om de voedingsontwikkeling in Nigeria te waarborgen. NB is de grootste speler met een aandeel van 60-70 procent van de 2 miljard liter die jaarlijks in Nigeria op de markt wordt gebracht (NB is goed voor 28 procent van de wereldwijde omzet van Coca-Cola).

7. De Nigeriaanse bottelarij (NBC)

Opgericht in 1958, behoort het bedrijf tot de top vijf van grootste Coca-Cola franchise bottelaars wereldwijd. NBC produceert,distribueert en verkoopt koolzuurhoudende dranken, water en vruchtensappen onder de merken 7 UP, Coca-Cola, Schweppes en Mirinda. Andere producten zijn Fanta Pineapple & Orange frisdranken, Sprite limonade en Appletiser. Het heeft onlangs plannen aangekondigd om een nieuwe omgekeerde osmose-installatie van US $ 1 miljard te bouwen die zal helpen voldoen aan de toenemende vraag van Nigeria naar schoon drinkwater.

8. Nigeriaanse brouwerijen Plc

De brouwer werd in 1934 opgericht als het eerste industriële bedrijf dat eigendom was van Nigerianen. Tegenwoordig is het actief in meer dan 20 Afrikaanse landen en het Verenigd Koninkrijk. De modernisering van de brouwerij in Lagos ter waarde van US $ 180 miljoen is bijna voltooid, terwijl de fabriek van de derde generatie in Enugu bijna voltooid is. Andere dochterondernemingen zijn Nigeria Packaging Limited (bottelverpakkingen) en Sona Creameries, dat melk- en yoghurtproducten maakt.

9. Dangote Groep

De Dangote Group bestaat uit bedrijven die actief zijn in vier verschillende sectoren: cementproductie (de grootste Afrikaanse producent), suikerraffinage en -distributie, meelmolen en broodproductie met twee textielfabrieken. De groep kocht ook een belang in Oando Energy Resources toen de olieprijs boven de 100 dollar per vat lag; dit aandeel is nu veel minder waard door de inzinking van de olieprijs. De groep heeft belangen in Agro-allied en Financial Services en de Dangote Foundation, een liefdadigheidsorganisatie.

10. Transcorp Hotels Limited

De zeven driesterrenhotels van Transcorp liggen allemaal langs de kuststrook van Nigeria. Ze omvatten: Transcorp Hilton Abuja, Federal Palace Hotel Calabar, Oil Palm Resort Apapa (Lagos), Federal Palace Hotel Oniru (Lagos), Eko Hotel & Suites Victoria Island Lagos, Lighthouse Beach Resort Port Harcourt en Zenith Inn Ibadan. De groep bezit ook twee prestigieuze golfbanen in de buurt van Abuja met plannen voor meer recreatieve voorzieningen op de tekentafel.

Transcorp nam ook Red Star Express over, dat zich bezighoudt met trucking, distributie van auto-onderdelen en logistiek.

Tell Us What You NEED

    * To achieve our mission we provide all the necessary functionalities to buyers and sellers that help them in developing the voice of their business and to expand worldwide.